Webinar

Webinar

Book a personal demo to get your questions answered in real time by AxxonSoft.

Schedule it
Open modal
experience the next
 
Home  > Corporate Info  > News  > Sistem za video nadzor Univerziteta...

Sistem za video nadzor Univerziteta Salamanca u Španiji baziran na Intellect-Lite platformi

09/07/2013

Sistem za video nadzor Univerziteta Salamanca u Španiji baziran na Intellect-Lite platformi

Univerzitet Salamaca je najstariji univerzitet u Španiji. Uz Bolonjski, Oksfordski i Sorbona univerzitete spada u četiri najstarija univerziteta u Evropi. U okviru univerziteta se nalazi tehnološki park sa razvojno-istraživačkim laboratorijama i kancelarijama firmi koje se bave razvojem inovativnih tehnologija i proizvoda. Nedavno je u okviru parka izgrađen novi centar: ultramoderna multifunkcionalna četvorospratnica sa preko 8,900 m2 (oko 9,600 ft2) korisne površine.

Za novu zgradu je bilo potrebno osmisliti delotvoran sistem za video nadzor. Zahtev koji je klijent izložio se zasnivao na ideji fleksibilnog sistema najnovije generacije sa punom podrškom za IP kamere i otvorenim putem za jednostavnu nadgradnju a pri tom sposobnim da se neposredno integriše sa postojećim sistemom za kontrolu pristupa prostorijama u cilju sprečavanja pokušaja obijanja, vandalizma i nedozvoljenog pristupa. Upravo je ovo razlog zašto je odabran Intellect Lite softver za video nadzor. On predstavlja idealno rešenje za lokacije manjeg i srednjeg obima jer je jednostavnom nadgradnjom sistema moguće podići njegovu funkcionalnost do pune verzije Intellect paketa sposobnog za lokacije većeg obima. Uzimajući u obzira da se uslovi osvetljenja unutar i oko zgrade konstantno menjaju nastala je potreba da se za video nadzor iskoriste kamere visoke osetljivosti sposobne da u bilo koje doba dana ili noći zabeleže događaje u visokoj rezoluciji.

Intellect Lite platforma je uparena sa Brickom OB-130N i VD-130N kamerama. OB-130N je IP kamera za spoljnu montažu u formi kapsule (bullet); VD-130N je protiv-vandalska kupolna IP kamera sa Sony Exmor™ senzorom velike osetljivosti pri uslovima slabog osvetljenja. VD130N karakteriše IP67 kategorija ambijentalne izdržljivosti (odnosi se i na vremenske prilike i na otpornost na vandalizam) što je čini pogodnom i za internu i za vanjsku primenu.

Sistem video nadzora baziran na Intellect Lite platformi omogućava istovremeni nadzor i žive slike i arhiviranog materijala i sve to uz mogućnost pristupa sistemu sa udaljene lokacije, bitne pogodnosti za operatere. Ovim rešenjem su zadovoljeni svi kriterijumi univerziteta Slamanca za implementaciju projekta za nadzor na opšte zadovoljstvo svih univerzitetskih radnika.


Additional useful information